Ви тут:
Суспільство 

У ЗСУ розповіли про долю офіцерів, яких призвали на військову службу наприкінці 2020 року

У Головному управлінні персоналу Генерального штабу Збройних Сил України завершується робота щодо відпрацювання Переліку первинних посад офіцерського складу для призначення 350 офіцерів, які були призвані на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в грудні 2020 року та завершують підготовку в п’яти вищих військових навчальних закладах.

Про це повідомляє ЗСУ.

Випуск офіцерів запланований на 03 березня 2021 року.

Близько половини призваних офіцерів сплановано призначити на посади до бойових військових частин без залучення їх до заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях. Виконання ними завдань буде полягати в забезпеченні адміністративно-господарчих функцій життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації.

Залучення призваних офіцерів до операції Об’єднаних сил можливе тільки після укладання ними, в добровільному порядку, контракту про проходження військової служби, що дозволяється після 6 місяців проходження військової служби за призовом.

Як свідчить практика, близько третини з призваних офіцерів у подальшому укладають контракти та продовжують військову службу в Збройних Силах України.

Перейти до вмісту