У Сінгапурі навчилися робити овочі на 3D-принтері
Науковці з Сінгапуру розробили унікальний метод створення харчових чорнил, за допомогою яких 3D-принтер може створювати свіжі овочі. Перші експерименти по створенню моркви, а також гороху і кукурудзи, виявилися успішними.
Учені стверджують, що такі продукти зберігають всі поживні властивості, пише maximum.fm.
Харчові чорнила створені з натуральних овочів – як свіжих, так і заморожених. Основа – перетерті продукти, які мають або напівтверду, або повністю рідку структуру. Пюре з овочів завантажують в 3D-принтер і шляхом екструзії отримують готовий продукт.
Цей метод вчені розробляли спеціально для людей, які страждають дисфагією (симптом порушення функції ковтання). По-перше, структура овочів, надрукованих на 3D-принтері, виходить дуже м’якою, по-друге, їжа стає смачнішою і поживнішою.
Фото: hackaday