Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Сенчанській громаді проводять екологічне опитування мешканців

У Сенчанській громаді фахівці Аналітичного Центру “Бюро економічних та соціальних досліджень” проводять аналітичне дослідження екологічної ситуації громади, реалізації плану заходів діючої Стратегії громади у частині екології.

Опитування у рамках проєкту “Впровадження екологічних заходів Стратегії Сенчанської ОТГ” триває онлайн та офлайн. Під час локдауну (до 25 січня) опитування проводилось засобами електронних комунікацій. Для цього створили електронні форми, які розмістили на сайті Сенчанської тергромади. Під час адаптивного карантину інтерв’юери проводять опитування шляхом опрацювання анкет на паперових носіях.

“Нас цікавить широкий спектр екологічних питань у громаді – як теперішній екологічний стан повітря, води, ґрунтів, так і наявність потенційно екологічно небезпечних об’єктів  видобувної промисловості, сільського господарства на перспективу. Бачення мешканців щодо перспектив розвитку громади на основі гармонічного поєднання всіх складових сталого розвитку для Сенчанської є надважливим”, – зазначив керівник  АЦ “Бюро економічних та соціальних досліджень” Вадим Штефан.

Аналітичний звіт за результатами опитування мешканців громади стане інструментом для прийняття рішень щодо фінансування заходів Стратегії, дасть змогу знайти нові ідеї та стимулювати громадську активність жителів  Сенчанської територіальної громади. Розпорядженням Сенчанської сільської голови №88 від 9 грудня 2020 року створено Робочу групу з розробки Стратегічного плану розвитку Сенчанської територіальної громади. Аналітичний звіт буде використано для подальшого стратегування розвитку громади.

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу

Перейти до вмісту