Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели змагання “Нащадки шураві”, присвячені загиблим десантникам в Афганістані

18 лютого Комунальний заклад “Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради” спільно з МГО “Клуб юних десантників “Гвардія” та ГО “Учасники бойових дій Шевченківського району м. Полтави” провели змагання “Нащадки шураві”, присвячені загиблим в Афганістані десантникам.

Захід був приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-й річниці виведення радянських військ із Афганістану, повідомили у Департаменті освіти і науки Полтавської ОДА.

Учасників заходу, що відбувся на базі ДНЗ “Полтавський центр професійно-технічної освіти”, привітали організатори та гості. Вони наголосили на священності присяги на вірність народу своєї держави, необхідності гідного виконання військового обов’язку. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих на Сході захисників України.

Далі 8 команд з Полтави та Розсошенської гімназії змагалися за нагороди з військово-прикладних видів: метання гранати на точність, збирання автомата АК-74, спорядження магазину до автомата, тактична підготовка (гра “лазертаг”).

В напруженій боротьбі переможцями змагань у загальному заліку стали:

І місце – команда “Воїн” Військово-спортивного центру “Воїн” та гуртка “Захисник України” КЗ “Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 імені І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області” (керівник Бариш О. М.);

ІІ місце – команда “Гвардія” Комунального закладу “Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради” (керівник Курган В. С.);

ІІІ місце – команда “Барс” Комунального закладу “Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради” (керівник Яковенко Ю. О.).

Перейти до вмісту