Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві попрощалися з Олександром Глушком, який загинув від кулі снайпера

13 лютого на площі біля Полтавської ОДА та облради попрощалися з бійцем 81-ї окремої аеромобільної бригади Олександром Глушком.

Провести в останню путь воїна прийшли побратими, військовослужбовці, представники громадськості й духовенства, керівництво області, волонтери, містяни, повідомили у Полтавській ОДА.

“Ця смерть сколихнула всю країну. Олександр виконав свій обов’язок до кінця, він загинув, захищаючи кожного з нас. На жаль, війна забирає найкращих. Високу ціну ми платимо, щоб настав мир на нашій землі. Ми повинні пам’ятати і чітко усвідомлювати, що хлопці й дівчата на сході України захищають кожного з нас”, – зазначив перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко.

Заступник командира військової частини А1493 Петро Гоц розповів, що Олександр Глушко 11 лютого укріплював позицію. Ворожий снайпер вистрілив йому в спину.

“Сашко прийшов до нас на службу в 2019 році. Це була чуйна й порядна людина, сім’янин. Завжди допомагав своїм побратимам і друзям. Сумлінно виконував поставлені завдання, незалежно від того, небезпечні вони були чи буденні. Вічна слава нашому герою”, – зазначив Петро Гоц.

Олександр Глушко народився 11 листопада 1984 року в селі Рунівщина Полтавського району. Нині там мешкає його мама. Чоловік разом із дружиною та двома дітьми проживав у Полтаві. У січні 2019 року Олександр вирішив захищати Батьківщину зі зброєю в руках і вже на початку лютого був зарахований до списків 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади сапером інженерно-саперного взводу, зазначили в Полтавському обласному територіальному центрі комплектування й соціальної підтримки.

Олександр Глушко загинув 11 лютого від пострілу ворожого снайпера в районі селища Зайцеве Донецької області. У лікарні в Бахмуті не вдалося врятувати його життя. Поховають українського захисника на батьківщині, в Рунівщині Новоселівської територіальної громади.

Фото: Полтавська ОДА

 

   

Перейти до вмісту