Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Нехворощанській школі запровадили систему електронних щоденників та журналів

Нехворощанський заклад загальної середньої освіти один із освітніх закладів Полтавської області, в якому запровадили систему електронних класних журналів та щоденників Electronic Journal.

Такі нововведення поки що є не обов’язковими, бо паперові носії (класні журнали та щоденники) не скасовуються. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Нехворощанської школи.

“А стосовно щоденників, то вже з початком наступного навчального року ми зможемо від них відмовитись. Ми переконалися, що електроні носії більш зручні в користуванні, адже сьогодні кожна дитина має телефон чи планшет, а вдома й стаціонарний комп’ютер, звідки може зайти і подивитися на свої оцінки, на домашні завдання, тощо. Бо цей сервіс адаптовано до роботи з будь-яких гаджетів. Розробники також подбали про безпеку, всі дані ретельно захищені, а доступ до них розмежовано відповідно до повноважень педагогів. Отже, з такого записника не вирвеш сторінку із зауваженням учителя, не виправиш негативну оцінку, як іноді траплялося, і не скажеш, що забув записати домашнє завдання чи забув щоденник вдома”, – розповіла директор опорного закладу Тетяна Грицай.

Читайте також: В Україні розробили електронні журнали та щоденники: як школам підключитись до сервісу

Заступник директор з виховної роботи Надія Шерстюк додає, що електронний журнал зручний у користуванні, до кожної оцінки викладач може написати коментар, який побачать батьки.

“Це дуже зручно. Я до кожної оцінки можу написати коментар і його відразу ж побачать батьки, які можуть контролювати успішність дитини в режимі реального часу. Це дисциплінує учнів, бо посилює над ними контроль, але діти з цікавістю сприйняли таке нововведення й охоче користуються електронними щоденниками. Сучасні діти “живуть” в цифрових технологіях і їм цікаво все, що з ними пов’язане”, – розповіла Надія Шерстюк.

Перейти до вмісту