Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Миргороді реконструюють стару будівлю першої школи

У Миргороді триває реконструкція старої будівлі першої школи та розпочалися роботи з реконструкції Центру естетичного виховання.

Об’єкти реконструюють у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, що фінансується Європейським інвестиційним банком, повідомляють у пресслужбі Миргородської міської ради.

Завершити роботи запланували до середини вересня.

22 лютого про ці об’єкти на зустрічі з міським головою Сергієм Соломахою говорили Ігор Кістеньов-Кавказький – керівник проєкту Програма розвитку ПРООН, Дмитро Орлов – спеціаліст із закупівель та фінансів ПРООН, Маркіян Желяк – спеціаліст із залучення громадськості ПРООН, Володимир Миронов – експерт групи підтримки проєкту ПРООН, Олександр Радіонов – фінансовий експерт Програма розвитку ПРООН, перший заступник міського голови Олександр Острянин, заступник міського голови Сергій Швайка.

Під час візиту обговорили процес виконання робіт по старій будівлі ЗОШ № 1 та початок робіт по ЦЕВ. Ігор Кістеньов-Кавказький повідомив, що 1-ша фаза проєктів в рамках НКПВУ буде завершена до 30 жовтня 2021 року. Експерти проєкту зауважили, що європейські кошти на реконструкцію обох об’єктів будуть виділені в повному обсязі.

Експерти повідомили, що в рамках НКПВУ запланована 2-га фаза проєкту. На цю фазу можна буде подати комплексні проєкти з реконструкції, нового будівництва, розвитку інфраструктури громади тощо. Головним показником таких проєктів є комплексність, підтримка та охоплення людей, які залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки, і залишились на території рідної країни – внутрішньо переміщені особи. 

Після зустрічі з міським головою експерти ПРООН спільно з керівництвом Миргородської міської територіальної громади відвідали будівлі Центру естетичного виховання та майбутню школу мистецтв. На об’єкті ЦЕВ розпочато будівельні роботи, а по старій будівлі ЗОШ № 1 роботи продовжуються. Керівництво міста запевнило експертів, що роботи по обох об’єктах будуть завершені вчасно та буде організоване їх урочисте відкриття, яке варто провести до Дня міста.

Представники ПРООН відзначили, що задоволені у співпраці з Миргородом. Адже місто вчасно виконує свої зобов’язання, займає першість серед інших міст перед ПРООН у виконанні проєктів, вчасно звітується перед Міністерством розвитку громад та територій. І запевнили, що в разі відбору Миргородської міської територіальної громади до 2 фази проєкту в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, співпраця буде приємною та плідною.

Перейти до вмісту