Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці комунальники та рятувальники готуються до ліквідації наслідків можливого підтоплення

23 лютого у Кременчуці обговорили готовність комунальних та аварійно-рятувальних служб до паводку, пропуску льодоходу і повені та ліквідації наслідків можливих підтоплень територій Кременчуцької міської територіальної громади.

Про це йдеться на сайті міської ради.

За інформацією начальника відділу цивільного захисту Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимира Корсуна, підрозділи ДСНС готові до ліквідації наслідків можливого підтоплення. Він повідомив, що  у Кременчуці кілька районів, які практично щороку страждають від підтоплення – це Лашки, Чередники, центральна частина Крюкова, І та ІІ Занасип, вул. Салаганна, в районі колишнього автоскладального заводу, 278 квартал, вулиці Рокосовського, Рокитнянська, провулки в районі вулиці Хорольської  та інші. Кременчуцьке  міськрайонне управління ГУ ДСНС України в Полтавській області має  необхідні технічні засоби для відкачування  талих вод з підтоплених територій та підвалів, зокрема: 6 автоцистерн та 5 навісних помп. У разі необхідності можуть бути залучені ще два автомобілі для відкачування води та рятувальний човен для порятунку людей.

Перший заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Катерина Бутенко зазначила, що комунальні підприємства Кременчука також готові до ліквідації наслідків можливих підтоплень міських територій. Аварійні бригади забезпечені всім необхідним обладнанням для проведення таких робіт. Вона також повідомила, що КП «Благоустрій Кременчука» забезпечує роботу 9 насосних станцій та проводить розчистку від побутового сміття  26 водовідних каналів та канав, які знаходяться на балансі підприємства. КП «Шляхове ремонтно-будівельне управління» наразі  розчищає решітки зливоприймальних колодязів від снігу та льоду, щоб забезпечити їх належну пропускну спроможність. КП «Кременчукводоканал» також готується до можливого ускладнення ситуації у зв’язку із масовим таненням снігу. Підприємством закуплено необхідну кількість засобів для знезараження питної води та  цілодобово проводиться  контроль її якості.

Перейти до вмісту