Ви тут:
Спорт Суспільство 

У Канаді зіграли найдовший хокейний матч в історії

Матч тривав 252 години.

Як повідомляють журналісти “Футболу”, у Канаді встановлено новий світовий рекорд за тривалістю хокейного матчу. 40 хокеїстів-аматорів з Едмонтона в провінції Альберта, розбившись на дві команди Надія (Team Hope) і Лікування (Team Cure) грали один проти одного на відкритому майданчику протягом 252 годин.

Гра почалася 4 лютого, а завершилася вранці 15 лютого. Рахунок в матчі склав 2649:2528 на користь Надії. Хокеїсти не припиняли грати навіть вночі, коли температура на вулиці сягала -55 градусів, повідомляє телеканал CBC.

Захід проводився вже у сьоме. Його придумав лікар команди НХЛ Едмонтон Ойлерс Брент Саїк в благодійних цілях.

Під час гри провели збір коштів на дослідження в області боротьби з онкологічними захворюваннями в Університеті Альберти. На цей раз організаторам вдалося зібрати 1,8 мільйона доларів.

Довідка. Багато українців, народжених у Канаді або США, добилися до висот спорту.

Легендарна трійка «Ukr-line» — Вік Стасюк, Бронко Хорват й Джонні Буцик — від 1956 до 1960 року захищала кольори хокейної команди Національної хокейної ліги (НХЛ) Бостон Брюїнс.

Граючи воротарем за клуб «Детройт Ред-Вінгс», зажив великої слави Тарас Савчук. Його й дотепер вважають одним з найкращих воротарів у історії. Савчука називали «Ukie» (Юкі) за те, що він так пишався Україною. Його рекорд досі неперевершений — 103 сухих гри.

Рекордний найшвидший хет-трик (три голи за гру) встановив Біл Мосієнко (Василь Мосієнко) («Чикаго Блекгокс»). 23 березня 1952 року Мосієнко у грі проти «Нью-Йорк Рейнджерс» забив три шайби за 21 секунду. Цей рекорд неперевершений.

Майк Боссі (Михайло Босий) з «Нью-Йорк Айлендерс», хоч недовго грав, був одним з найкращих хокеїстів свого часу. Михайло Босий забивав понад 50 шайб дев’ять років поспіль. Цього не зміг зробити навіть Вейн Грецкі.

Перейти до вмісту