Ви тут:
Суспільство Україна 

У “День безпечного Інтернету” Google порадив перевірити безпеку та використовувати унікальні паролі

Сьогодні, світ відзначає “День безпечного Інтернету”. З цієї нагоди Google  радить зробити перевірку безпеки, використовувати унікальні паролі, перевірити збережені паролі, налаштувати двоетапну перевірку та слідкувати, щоб програмне забезпечення було оновлене.
Люди у всьому світі щодня використовують продукти Google, які допомагають у різних справах – чи то проведення онлайн-заняття з учнями, які використовують програми Workspace, або оплата кави за допомогою Google Pay. Сьогодні людей турбують такі загрози, як хакерство та шахрайство, пов’язане з COVID-19, і користувачі все частіше вимагають від компаній, щоб їхня приватна інформація залишалася приватною, пише ukraine.googleblog.com.
Захист користувачів в Інтернеті означає постійний захист безпеки та конфіденційності. Google допомагає захистити дані завдяки персоналізованим рекомендаціям у Перевірці безпеки, простому єдиному місці для захисту облікового запису Google. Вже понад 100 мільйонів людей скористалися Перевіркою Пароля для захисту інформації не лише в Google, але в Інтернеті. Вхід за допомогою Google продовжує полегшувати безпечний вхід у нові додатки та сайти – тепер лише одним натисканням.
Ось декілька простих дій, які ви можете виконати вже сьогодні, щоб краще захистити себе і свої дані в мережі.
1. Зробіть перевірку безпеки Google.
Проходження перевірки безпеки не лише допомагає підвищенню вашої безпеки під час використання Google. Перевірка також містить корисні поради, які допоможуть посилити ваш захист в мережі, наприклад, нагадає вам про додавання функції блокування екрана вашого мобільного телефону та покаже, на яких сайтах та програмах ви можливо зареєструвалися, використовуючи ваш обліковий запис Google. Перейдіть до g.co/securitycheckup, щоб виконати перевірку безпеки.
2. Використовуйте унікальні паролі для ваших облікових записів.
Використання одного і того ж пароля для входу до декількох облікових записів збільшує ризик безпеки. Створіть унікальний пароль для кожного облікового запису, щоб усунути цей ризик, і переконайтеся, що кожен пароль важко вгадати, і він містить щонайменше вісім символів. Перейдіть до Менеджеру паролів в своєму обліковому записі Google, та переглядайте, змінюйте й видаляйте збережені паролі.
3. Зробіть перевірку збережених паролей
Перевірте безпеку паролів, збережених в обліковому записі Google. Дізнайтеся, чи їх не зламали, наскільки вони надійні та чи всі паролі унікальні.
4. Налаштуйте двоетапну перевірку.
Захистіть свій обліковий запис за допомогою двоетапної перевірки. Коли ви входитимете в обліковий запис Google, потрібно буде вводити пароль і код підтвердження. Таким чином, навіть якщо хтось дізнається ваш пароль, цього буде недостатньо, щоб увійти у ваш обліковий запис.
5. Слідкуйте, щоб ваше програмне забезпечення було оновлено.
Щоб захистити себе в Інтернеті, переконайтеся, що на всіх пристроях завжди використовується найновіша версія програмного забезпечення. Деяке програмне забезпечення, наприклад Chrome, оновлюватиметься автоматично, тому вам ніколи не доведеться турбуватися про це самостійно. В інших службах, які надсилають сповіщення, коли настає час для оновлення, не натискайте “нагадати мені пізніше” – краще приділіть трішки часу, щоб відразу встановити ці оновлення.
Сьогодні, в День безпечного Інтернету приділіть трохи свого часу і пройдіть перевірку безпеки й захистіть свої дані. Відвідайте свій обліковий запис Google на account.google.com, щоб знайти всі налаштування та інструменти, зазначені в цьому пості.
Перейти до вмісту