Ви тут:
Суспільство Україна 

ЦГЗ і Держлікслужба підписали меморандум про співпрацю

Центр громадського здоров’я і Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками підписали меморандум про співпрацю в рамках гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров’я.

Як зазначив в. о. генерального директора ЦГЗ Ігор Кузін, захист населення від інфекційних хвороб в Україні можливий лише за умови наявності доступу до якісних препаратів для лікування ВІЛ, туберкульозу, гепатиту і залежностей.

«У рамках гранту ми не лише зможемо налагодити більш тісну взаємодію з обміну даними про препарати, але й допоможемо Службі гармонізувати законодавство України з вимогами ЄС у сфері контролю якості лікарських засобів завдяки доступу до Британської та Американської фармакопей», — прокоментував Ігор Кузін.

Голова Держлікслужби Роман Ісаєнко наголосив, що в рамках програми буде забезпечено контроль за національним ринком препаратів. Зокрема, буде підвищено кваліфікацію персоналу лабораторій згідно з вимогами ВООЗ, а також модернізовано інформаційну систему «Лабораторний комплекс контролю якості лікарських засобів і медичної продукції».

Крім того, представники ЦГЗ увійдуть до складу міжвідомчої комунікаційної платформи для обміну інформацією щодо контролю якості лікарських засобів та виявлення фальсифікованих і незареєстрованих ліків на ринку України.

Це партнерство допоможе консолідувати зусилля із впровадження системи контролю якості лікарських засобів та створити умови, що гарантують надходження на національний ринок якісних, ефективних та безпечних препаратів.

Перейти до вмісту