Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Суддя, яка розглядала справу вбивства мера Кременчука Бабаєва, взяла самовідвід

В судовому засіданні Гадяцького районного суду одна з суддів, яка була призначена замість хворої судді, заявила про самовідвід. Колегія суддів його задовольнила.

Про це “Кременчуцькій газеті” повідомив адвокат потерпілих Анатолій Кононенко.

За його словами, тепер справу знову передадуть до канцелярії Гадяцького райсуду для визначення нового судді до складу колегії. З огляду на те, що в суді відсутні судді, то справу передадуть до Апеляційного суду для визначення нового суду для нового судового провадження.

“Інший суд почне розглядати справу з початку… Це вже буде 7 разів. Перший раз справу розглядали судді в Кобеляках. Потім Київський райсуд Полтави отримав справу, але колегія суддів взяла самовідвід. Потім в цьому ж суді не могли зібрати присяжних. Потім справа потрапило в Полтавський райсуд і знову була проблема з присяжними. Після цього справа була в Жовтневому райсуді, де судді взяли самовідвід і потім потрапила до Гадяча. Справа розглядається вже шість років “, – заявив Анатолій Кононенко.

Нагадаємо, 11 лютого 2014 року невідомий скоїв кілька пострілів в суддю Автозаводського районного суду, коли той повертався додому з роботи. Потерпілий помер у лікарні тієї ж ночі. Суддя Лободенко виніс рішення про накладення арешту на частину майна сім’ї Мельник, проте не розглянув справу, так як загинув.

26 липня 2014 року міський голова Кременчука Олег Бабаєв був убитий з вогнепальної зброї недалеко від свого місця проживання. 29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

2 вересня 2014 року правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві Бабаєва.

Справа про подвійне вбивство мера Кременчука та судді Автозаводського райсуду слухається в судах протягом трьох років.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту