Ви тут:
Суспільство Україна 

Стартувала конференція до 150-річчя з дня народження Лесі Українки

Стартувала Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури». У заході беруть участь представники Полтавщини.

Так, до Колодяжного Ковельського району з’їхалися лесезнавці з Києва, Ковеля, Полтави, Новограда-волинського.

Всеукраїнська науково-практична конференція приурочена до 150-річчя Лесі Українки. Насамперед, поетесу вшанували біля погруддя на території встановленого меморіального комплексу.

Учасники конференції заслухали доповіді про родину Косачів, про роль сімейних стосунків у становленні поетеси та напрацювання музейників у вивченні їх спадку.

Читайте також: «Лесине слово й сьогодні лунає»: до 150-річчя від дня народження Лесі Українки Полтавська облбібліотека презентувала відеопроєкт

Директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, розпочинаючи конференцію, розповіла, що проєкт реставрації Білого і Сірого будиночків Косачів потрапив у список проєктів, які фінансуватимуть з фонду регіонального розвитку. І наступного року небезпеки для будівель вже не буде.

Посадовці оглянули плачевний стан будівлі на території заповідника, який мають ремонтувати цьогоріч.

Всеукраїнська науково-практична конференція проходить на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, повідомляє Волинь.

 

Перейти до вмісту