Ви тут:
Суспільство 

SpaceX сьогодні спробує повторити власний рекорд запуску супутників

У перший день останнього місяця зими на орбіту Землі має вийти 18-а партія супутників системи Starlink.

Про це повідомляє Everyday Astronaut.

Зазначається, що це 107-й запуск ракет покоління Falcon.

При запуску буде використовуватися ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала 7 подібних місій.
Запуск відбудеться з комплексу 39A (LC-39A) Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида. Навантаження ракети становитиме 15, 600 кг.
Як ми раніше вже повідомляли, 24 січня 2021 року SpaceX здійснила наймасштабніший запуск в історії космонавтики – запуск ракети Transporter-1 SmallSat Rideshare. На борту космічного корабля було 133 комерційні та державні космічні супутники та 10 супутників Starlink – це найбільша кількість супутників, що будь-коли було доставлено на орбіту однією місією.Також цей запуск вважається рекордним в історії космонавтики за корисним навантаженням.

Читайте також: Швидкість буде поліпшуватися: розпочалося тестування супутникового інтернету Starlink

Довідка. Starlink — проєкт американської компанії SpaceX щодо розробки недорогої та високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв’язку та запусків великої їх кількості (сузір’я) у космос. Утворена таким чином нова система зв’язку зможе надавати доступ до широкосмугового (високошвидкісного) Інтернету у віддалених від комунікацій місцях. Першою компанія почне обслуговувати територію Канади та північ США (2020 рік). Глобальне покриття Землі очікується у 2021 році. Всупереч поширеній думці, доступ до такого інтернету навряд чи буде безкоштовним (принаймні доведеться придбати так званий термінал користувача), адже зароблені на цьому кошти Ілон Маск планує витратити на розробку ракети Starship для польотів на Марс.

Перейти до вмісту