Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Солодке зізнання: п’ять найсмачніших десертів для коханих

Зробіть День святого Валентина особливим, приготувавши вишукані десерти для  своїх коханих. Адже приготований власними руками оригінальний десерт якнайкраще розповість про почуття.

Серед найсмачніших варіантів – тістечка-безе “Сердечка”, шоколадний “фадж”, шоколадний фондан “Червоний оксамит”, пана-кота з ківі та домашні цукерки “Рафаелло”, пише maximum.fm

Тістечка-безе “Сердечка”

Продукти:

Яйця 3 шт.
Цукор 200 г
Лимонна кислота 1 щіпка
або сік лимона 2 ч. ложки
Барвник харчовий гелевий рожевого кольору кілька крапель
Цукрова пудра 50 г
Як приготувати:

Яйця розбийте, відокремте білки в чисту суху миску. Слідкуйте за тим, щоб в білки не потрапила жодна крапля жовтка. Жовтки не знадобляться. Додайте до білків цукор.
При розрахунку кількості цукру орієнтуйтеся на співвідношення 1:2, тобто цукру потрібно брати вдвічі більше за вагою, ніж білків. Перемішайте білки з цукром віночком і поставте на парову баню. Для парової бані в каструлю налийте воду приблизно на 2 пальці, доведіть її до кипіння, зробіть вогонь середнім. На каструлю поставте миску з білково-цукровою сумішшю. Перелийте білкову суміш в іншу миску, вона буде мати температуру близько 60 градусів. Збити меренгу. Збивайте білкову суміш до тих пір, поки вона не охолоне. Маса повинна придбати щільний білий колір і стати глянсовою. Приблизно в середині процесу збивання влийте лимонний сік або всипте лимонну кислоту. Не припиняючи збивання, додайте в білкову масу рожевий гелевий харчовий барвник. Збийте ще кілька секунд до рівномірного розподілу барвника. Кондитерський мішок з широкою круглою насадкою одягніть на велику склянку: так зручніше буде перекласти в мішок збиті білки. Деко вистелити пергаментом для випічки. Увімкніть духовку для розігріву до 75-80 градусів. Зробіть з білкової маси сердечка. Сушіть безе в розігрітій духовці близько 2 годин.

Шоколадний фадж

Продукти:

Шоколад чорний 180 г
Молоко згущене 360 г (1 банка)
Масло вершкове 100 г
Цукор 190 г
Мед 2 ст. л.
Екстракт мигдалю (або м’яти) 1 ч. л.
Цукрова пудра для декору
Як приготувати:

У каструлі з товстим дном з’єднайте цукровий пісок і згущене молоко. Додайте вершкове масло і мед. Перемішайте і почніть нагрівати на середньому вогні, часто помішуючи. Вершкове масло має поступово розтопитися. Маса стане однорідною. Уварюють солодку масу протягом 10-15 хвилин, часто помішуючи, до карамельного відтінку. Додайте мигдальний або м’ятний екстракт і розламаний на шматочки чорний шоколад. Зніміть шоколадну масу з вогню і перемішайте. Викладіть масу в форму, застелену пергаментним папером, і поставте на холод мінімум на 3 години. Потім шоколадний фадж потрібно акуратно вийняти з форми і розрізати на шматочки довільної форми. Шматочки фаджа можна декорувати цукровою пудрою за допомогою паперових трафаретів.

Шоколадний фондан “Червоний оксамит”

Продукти:

Масло вершкове 55 г
Шоколад білий 55 г
Цукор 60 г
Яйце 1 шт.
Жовток 1 шт.
Какао-порошок 1 ст. ложка
Борошно 3 ст. ложки
Барвник харчової червоний (рідкий) до бажаного відтінку
Олія для змащування форми
Цукрова пудра для прикраси десерту
Як приготувати:

Вершкове масло з білим шоколадом розтопити в мікрохвильовці. До розтопленого масла з шоколадом додати цукор. Перемішати. Перемішати яєчну масу з шоколадною сумішшю до однорідності. Додати барвник до бажаного кольору. Борошно з какао-порошком ретельно перемішати. Додати борошно з какао до рідких інгредієнтів і перемішати. Вилити приготовлену масу в форму. Випікати в розігрітій духовці при 230 градусах 10 хвилин, до появи тріщини на фондані. Як тільки тріснув: відразу діставати з духовки. Остудити кілька хвилин і вийняти фондан з форми. Перевернути і посипати цукровою пудрою.

Домашні цукерки Рафаелло

Продукти:

Тарталетки вафельні “Горішок” (половинки) 60 шт.
Сир маскарпоне 200 г
Шоколад білий 150 г
Молоко згущене жирністю 8,5% 100 г
Вершки жирністю до 15% 25 мл
Кокосова стружка 50 г
Мигдаль 30 г (30 шт.)
Як приготувати:

Для приготування крему 50 г білого шоколаду розтопити на водяній бані. У мисці збити вершковий сир маскарпоне зі згущеним молоком за допомогою міксера або віночка.
Додати розтоплений шоколад і добре перемішати. Поставити в холодильник, щоб крем трохи застиг і не розтікався в процесі роботи. Мигдаль залити окропом і залишити на кілька хвилин, поки шкірка не почне легко зніматися. Злити воду і очистити мигдаль. Підсушити мигдаль на сковороді. На водяній бані розтопити білий шоколад. Додати рідкі вершки і добре перемішати глазур. Зібрати цукерки: наповнити дві половинки вафельного “горішка” кремом зі згущеного молока з шоколадом і маскарпоне, в одну з половинок вкласти мигдаль і з’єднати дві частини вафельного “горішка” встик. Занурити отриману кульку в шоколадно-вершкову глазур, обваляти в кокосовій стружці і щільно загорнути у фольгу. Помістити домашні цукерки Рафаелло на годину в морозилку, щоб глазур застигла.

Пана-кота з ківі

Продукти:

Вершки 20% 500 мл
Шоколад білий 100 г
Цукор 50 г
Ванільний цукор 1/3 ч. л.
Желатин 30 г
Вода холодна 100 мл
Ківі 3-4 шт.
Як приготувати:

Залити желатин холодною водою, залишити на 10 хвилин. Налити вершки в сотейник, нагріти до гарячого стану, але не кип’ятити. Розчинити в вершках желатин, цукор (за бажанням), білий шоколад і ванільний цукор. Перелити в миску, остудити, поставити в морозилку на 10 хвилин. Збити міксером. Розчавити ківі виделкою або порізати кубиком.
Викласти на дно келиха трохи ківі, залити желе до половини. Поставити в морозилку на 10 хвилин. Викласти шар ківі і залити желе, поставити в холодильник на 20 хвилин. Подаємо готову пана-коту до столу.

Фото: maximum

Система Orphus