Ви тут:

Що таке крафт-папір і де його використовують

Крафт-папір — екологічний матеріал. Для його виготовлення використовуються натуральні волокна, які можна переробити та застосовувати повторно. При виробництві цього виду паперу дедалі частіше використовується сировина, отримана під час збору макулатури.

Найбільший вибір крафт-паперу за помірними цінами можна знайти в інтернет-магазині «ПрофіПак» (https://profipak.com.ua/g36558986-upakovochnaya-kraft-bumaga).

Особливості

Завдяки своїй граматурі, крафт-папір щільний і не пропускає світло. Він може мати посилену структуру, що допомагає витримувати більші навантаження. Його поверхня суцільна, що полегшує друкування. Таким чином ви можете надрукувати логотип власної компанії на екологічному папері і таким чином ваш бренд стане ще більш впізнаваним.

Крафт-папір доступний у такій вазі: 32, 50, 60, 70, 80, 90, 100–125 г/м² (чим вище граматура, тим більше він нагадує картон). Найчастіше випускається в бежевих (іноді сірих або білих) і гладких та смугастих фактурах. Виробляється в рулонах або листах.

Використання лише первинних волокон, підданих спеціальній механічній (машинне згладжування) та хімічній обробці, робить цей папір ідеальним для технічного та пакувального застосування, у тому числі для безпосереднього контакту з продуктами харчування.

Поверхня цього типу паперу може залишатися необробленою або на неї може бути нанесено додатковий, зовнішній чи внутрішній шар, або обидва. Найпопулярнішими технологіями є:

  • ламінування;
  • металізація;
  • клейова оболонка;
  • нанесення покриттів.

Стійкі до розривів аркуші охоче використовуються інтернет-магазинами, які надсилають товари поштою, оскільки крафт-папір дозволяє ефективно захищати упаковку від пошкоджень, які можуть виникнути під час транспортування, а також — швидко та зручно, і в той же час естетично упаковувати відвантажені товари. Тоді вся упаковка стає екологічною, оскільки не використовуються пластикові наповнювачі.

Крім того, завдяки міцним волокнам та гнучкості крафт-папір адаптується до будь-якої форми. Висока щільність білого та коричневого паперу під час доставки упаковки цільовому замовнику захищає її від стирання.

Застосування

Цей тип паперу найчастіше використовується для загортання живих квітів, продуктів, книг, а також делікатних предметів, таких як скляний посуд або кераміка. Крафт-папером також послуговуються під час фарбувальних та лакувальних робіт для захисту поверхонь від випадкових забруднень.

Крім цього, крафт-папір застосовують:

  • при виробництві екологічних мішків для харчової промисловості;
  • в меблевій промисловості для упаковки меблів;
  • для виготовлення декоративних пакетів та конвертів;
  • при виробництві стрічок та шпагату;
  • для захисту країв піддонів від пошкодження під час транспортування (картонні кути).

Перейти до вмісту