Ви тут:
Суспільство Україна 

Сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України був офіційно заблокований в Росії, – Резніков

Офіційний сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України був офіційно заблокований в Росії.

Про це заявив Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

Він зазначив, що сайт був заблокований за поданням Роскомнагляду та Генеральної прокуратури Російської Федерації.

«Це перший прецедент, коли офіційний урядовий сайт іншої країни блокується в Російській Федерації за розповсюдження правди. Їх план провалився і дещо подібне відбувається з темою вакцинації. Тому досить уважно спостерігаємо, аналізуємо й інформуємо колег з приводу так званої вакцинації», – додав Олексій Резніков.

За його словами, Росія планувала так звану гуманітарну інтервенцію на Донбас під приводом захисту населення від COVID-19.

«З самого початку спостерігалися спроби Росії використати епідемію з гібридною метою. На початку Росія намагалася домогтися зняття санкцій і легалізувати тимчасову окупацію Криму, тому до різних країн вони надсилали так звані гуманітарні війська радіохімічного та біозахисту. Чомусь саме в Криму вони збирали так звану допомогу Італії. Скажу більше, навесні ми спостерігали накопичення військ на Донбасі, які свідчили про так звану гуманітарну інтервенцію під приводом захисту населення. Тобто вони мали офіційно увійти й ввести свою частину свого радіохімічного та біозахисту з Південного військового округу Російської Федерації, а за ними частини забезпечення і війська. Ми могли б отримати легалізацію російської військової присутності на окупованій частині Донбасу. Ми тоді активно звертали увагу на ці факти, як уряд в тому числі під час спілкування з міжнародними партнерами», – заявив Олексій Резніков.

Перейти до вмісту