Ви тут:

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав два рази

24 лютого в Міноборони відбувся щоденний церемоніал вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Сході України.

У заході взяли участь представники Міноборони, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу Збройних Сил України, військовослужбовці Київського гарнізону.

Дзвін Пам’яті пролунав два рази.

У цей день в 2015 році віддав життя солдат БІЛОКІНЬ Олександр Вікторович.

Народився 6 жовтня 1974 року у Горішніх Плавнях. Був солдатом у 30-ій окремій механізованій бригаді. Разом з військовою частиною Олександр вийшов з Дебальцеве, де був контужений. Вже у шпиталі він помер через інфаркт, йдеться у Книзі пам’яті полеглих за Україну.

Залишилися син та донька. Похований у Горішніх Плавнях. Посмертно нагороджений Орденом “За мужність” III ступеня.

У 2019 році загинув  старший солдат БОРДЕНЮК Борис Борисович.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели Пам’яті.

Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

В середині Зали пам’яті, на спеціальних подіумах, розміщено Книги пам’яті з іменами загиблих. Структура Книг побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки.

Фото: Міноборони

 

Перейти до вмісту