Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

ПриватБанк увійшов до ТОП-5 ранкінгу найнадійніших українських банків FinScore

ПриватБанк увійшов до першої п’ятірки ренкінгу фінансової надійності банків України FinScore від аналітичної системи з бізнес-розвідки YouControl за результатами четвертого кварталу 2020 року.

У рейтингу найбільш надійних банків ПриватБанк став єдиним з державних та українських фінустанов, який увійшов до першої п’ятірки разом з дочірніми банками провідних світових банківських груп. 

Bank_FinScore — скоринговий індекс фінансової надійності банку, що базується на 25 індикаторах. Серед індикаторів — нормативи НБУ та фінансові коефіцієнти, котрі комплексно відображають стан ліквідності, достатності капіталу, рентабельності, кредитних, інвестиційних та валютних ризиків банку. Оскільки індекс використовується насамперед для порівняння з конкурентами на ринку України, він не чутливий до загальносистемних змін та відображає фінансовий стан банку відносно інших у секторі.

Компоненти індексу були відібрані в результаті емпіричного дослідження динаміки близько півсотні традиційних фінансових показників. Використані для побудови індексу індикатори демонструють максимальну прогнозну здатність з передбачення ймовірності погіршення фінансового стану банку.

Перейти до вмісту