Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Причини виникнення надмірної втоми назвали лікарі

Втома без видимих ​​причин може виникати в зв’язку з фізіологічними порушеннями, а також емоційним виснаженням.

За словами лікарів, одна з найчастіших причин незрозумілої втоми — депресія. Нерідко така депресія виникає не через потрясінь, а через елементарну переробки і недосипу, які призводять до того, що в клітинах головного мозку утворюється дефіцит серотоніну, повідомляє

Також на виникнення втоми впливає нестача вітамінів групи В. Експерти попереджають: не можна весь час перебувати в умовах активних фізичних навантажень, напруженої роботи, відповідальності. Недолік адекватного відпочинку веде до того, що організм починає недоотримувати вітаміни.

Нерідко втома, яка відчувається без серйозних для того причин, є сигналом про небезпечні порушення. Наприклад, при розвитку метаболічного синдрому і втрати чутливості клітин до інсуліну порушується засвоєння глюкози організмом, і це призводить до слабкості.

Ще одна причина втоми — прийом ліків. Зокрема, відчуття слабкості, втоми, запаморочення може виникати як побічний ефект при використанні препаратів від тиску, антигістамінних та седативних засобів.

Крім цього, втома, апатія і млявість спостерігаються при гіпотиреозі — порушення в діяльності щитовидної залози, при якому сповільнюються обмінні процеси і можуть мати місце гормональні збої.

Скаржаться на втому і пацієнти з серцево-судинними патологіями. У їхньому випадку слабкість — це показник того, що серце через втрату своїх здорових функцій не забезпечується повноцінно кров’ю і киснем.

«Сильна слабкість і головний біль — перші провісники інсульту і інфаркту, про це особливо важливо пам’ятати людям з хронічними проблемами з серцем», — констатували фахівці.

Перейти до вмісту