Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

При вакцинації враховуватимуть наявність в людини алергічних реакцій, – МОЗ

Національна технічна група експертів з імунопрофілактики, на запит Міністерства охорони здоров’я, надала свої рекомендації, що стосуються підходів до вакцинації проти COVID-19 осіб, які раніше хворіли на COVID-19.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, схвалив рекомендації НТГЕІ з окремих питань вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Читайте також: Чи вводитимуть вакцину проти COVID-19 одночасно з іншими вакцинами: відповідь МОЗ

“При визначенні у особи протипоказань до вакцинації проти COVID-19 акцентувати увагу на наявність в анамнезі важкої алергічної реакції до поліетиленгліколю або подібних молекул, або до засобів, до яких входить дана речовина. У разі встановлення важкої алергічної реакції в анамнезі на поліетиленгліколь або подібну молекулу вважати це абсолютним протипоказанням до щеплення вакцинами, до складу яких входить дана речовина”, – йдеться у рекомендаціях.

Як зазначили у МОЗ, вважати дані рекомендації потрібно як тимчасові і такі, що можуть бути змінені у випадку надходження оновлених даних та, якщо вони не суперечать чинній інструкції до вакцини.

Щодо проведення тестів перед вакцинацією, то тестування не рекомендоване як перед, так і після щеплення вакциною проти COVID-19. Серологічне тестування як перед, так і після щеплення вакциною проти COVID-19 може бути використане, якщо його результати представляють науковий інтерес.

Перейти до вмісту