Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавців попереджають про небезпеку падіння бурульок

Внаслідок різкого перепаду температур від -170С до + 10С у найближчі дні на дахах будинків, виступаючих частинах будівель масово утворюватимуться крижані бурульки, падіння яких може призвести не тільки до травмування людини, але й до загибелі.

Про це йдеться на сайті Полтавської міської ради.

“Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари знаходяться упритул до будинків. Особливо уважним потрібно бути під час прогулянок у парку з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу”, – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб та уникнути травмування крижаними бурульками, слід дотримуватись основних правил безпеки, а саме:

– встановлювати попереджувальні знаки і огорожі небезпечних місць можливого падіння бурульок;

– по можливості своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам і автотранспорту, що паркується біля будинків;

– пішоходам не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій (небезпечних подій), загрози життю та здоров’ю громадян, окремо звертаються до власників та користувачів будівель та споруд, організацій, обслуговуючих житловий фонд, завчасно убезпечити населення, огородити можливі місця падіння бурульок, снігових мас, тощо та розмістити інформаційні покажчики про небезпеку. Вживати невідкладні заходи по зняттю, прибиранню бурульок та снігових мас з покрівель дахів будівель, споруд та інших елементів конструкцій, де існує загроза травмування громадян, забезпечити при цьому безпечні обхідні маршрути пересування.

Перейти до вмісту