Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина стане першою областю в Україні, де діятиме документ про функціонування електронних інформаційних ресурсів, – Богдан Бабіч

Полтавська область стане першою в Україні, де створять регламентний документ про функціонування електронних інформаційних ресурсів.

Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Богдан Бабіч.

Це дуже важливий документ, яким визначаються загальні положення функціонування електронних інформаційних ресурсів Полтавської області, призначення та мета створення, їх характеристика, вимоги до архітектури та структури, адміністрування та технічна підтримка, права та обов’язки суб’єктів, які створюють електронні картографічні матеріали з метаданими, перспективні та поточні завдання щодо розвитку геоінформаційних ресурсів”, – повідомив Богдан Бабіч.

Таким документом встановлюватимуться єдині стандарти та правила, процедура створення нових унікальних форматів даних та процедура об’єднання існуючих електронних інформаційних ресурсів в єдиний геоінформаційний простір для прийняття управлінських рішень.

За словами Богдана Бабіча, такого документу ще не прийняли в жодній області України.

Нагадаємо, на сесії Полтавської обласної ради, яка відбудеться 23 лютого, депутати розглядатимуть проєкт рішення “Про регіональну програму інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021 ‒2023 роки”

Перейти до вмісту