Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Полтавські поліцейські затримали організатора наркоугруповання та його спільника

Сподіваючись уникнути відповідальності за виготовлення та збут сильнодіючих наркотиків на території Полтавщини, головні фігуранти злочинної групи вирішили “залягти на дно”. Зловмисників оголосили у  розшук і невдовзі встановили місця їхнього переховування.

Восени 2020 року працівники Полтавського управління внутрішньої безпеки НПУ та поліції Полтавщини припинили діяльність групи осіб, яка у добре обладнаній лабораторії займалася виготовленням метамфетаміну та розповсюдженням його у регіоні. Налагодив  наркобізнес мешканець Кременчука, добре відомий у кримінальних колах, повідомили в Головному управлінні Нацполіції у Полтавській області.

Усім фігурантам угруповання слідчі полтавської поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст.311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ст.313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням).

Крім того, учасникам наркогрупи вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Однак на санкцію до суду організатор з двома спільниками не з’явилися і почали переховуватися від правоохоронних органів. 2 грудня 2020 року слідчі поліції Полтавської області оголосили підозрюваних у розшук.

Через місяць одного з утікачів правоохоронці затримали у Дніпрі. Наразі чоловік поміщений до слідчого ізолятора. А 44-річного лідера наркодилерів, який за оперативною інформацією має значний вплив на криміногенну ситуацію в Кременчуці, оперативники внутрішньої безпеки та слідчі поліції Полтавщини, за фізичної підтримки поліції особливого призначення, затримали 17 лютого на одній із його квартир в порядку ст.207 Кримінально процесуального кодексу України.

Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За вчинені злочини затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: ГУНП

Перейти до вмісту