Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавські податківці роз’яснили щодо звітування професійних спілок, їх об’єднань та організацій профспілок за 2020 рік

Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – ПКУ), який набрав чинності 23 травня 2020 року, внесено зміни до п. 46.2 ст. 46 ПКУ.

Відповідно абзацу 9 п. 46.2 ст. 46 неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені пунктом 133.4 статті 133 цього Кодексу, подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, та річну фінансову звітність, повідомили у ГУ ДПС у Полтавській області.

Отже, звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за 2020 рік подають і професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок у термін визначений ст. 49 Податкового кодексу України, тобто не пізніше 01.03.2021 року.

Крім того, нагадуємо, що фінансова звітність є додатком до звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та є його невід’ємною частиною (абзац 3 п. 46.2 ст. 46 ПКУ).

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу

«InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

Державна податкова служба України You Tube youtube.com/TaxUkraine

Перейти до вмісту