Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська ОДА звернулась до Уряду щодо врегулювання розміру плати за розміщення вуличного освітлення

Полтавська ОДА звернулась до Кабінету Міністрів України з проханням допомогти у врегулюванні ситуації, затвердженні методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики.

Про це заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков повідомив у Facebook.

“Лінії електропередач – невід’ємна складова інфраструктури кожного населеного пункту і регіону в цілому. Розуміємо, що розміщення на цих об’єктах будь-яких пристроїв має відбуватися за погодженням із власниками мереж, і ці відносини повинні бути оформлені належним чином. Але враховуючи статус компанії, як умовно монополіста в цій сфері, ми наголошуємо, що потрібна єдина для всіх методика обрахунку: скільки коштує таке розміщення. Встановлення ціни не може вирішуватися в індивідуальному порядку щодо кожного випадку. Методика, зрозуміло, має бути затверджена на законодавчому рівні”, – написав Греков.

Він зазначив, що була проведена нарада з керівництвом компанії з цього питання. За їхньою інформацією, жодних відключень або демонтажу на цій підставі вони наразі не здійснюють і ведуть перемовини з громадами області.

“Освітлення на вулицях має бути в кожній громаді. Нині АТ «Полтаваобленерго» розповсюджує листи між органами місцевого самоврядування, в яких вимагає укладати договори на розміщення вуличного освітлення на електроопорах, які належать зазначеній компанії. Листи надходять із попередженням, що мережі зовнішнього освітлення, у разі не укладення відповідних договорів, надалі підлягатимуть демонтажу. Ці дії викликають у нас занепокоєння”, – йдеться у дописі Грекова.

Наразі питання розміру плати за розміщення вуличного освітлення не врегульоване нормами чинного законодавства. Тому Полтавська ОДА повідомила про цю ситуацію Антимонопольний комітет.

 

Перейти до вмісту