Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавська ОДА отримала відзнаку за ефективне партнерство

Днями відбулася Міжнародна конференція «#МістаТаЗміни: досягнення та перспективи», на якій підсумували здобутки упровадження проєкту ПРОМІС в Україні.

За п’ять років успішної співпраці з проєктом ПРОМІС, що впроваджує в Україні Федерація канадських муніципалітетів за підтримки Уряду Канади, вдалося досягнути позитивних змін, значних результатів і суттєвих трансформацій, реалізувати чимало корисних та важливих ініціатив, що вже змінюють життя людей.

Про це повідомили у Департаменті економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА

Містами-партнерами проєкту були Полтава, Кременчук, Горішні Плавні, Миргород.

За підтримки проєкту ПРОМІС на обласному рівні:

• розроблено програмні і стратегічні документи;

• створено Інвестиційний паспорт, Івестиційний портал Полтавщини, промоційний відео-ролик «Полтавщина – відкрита до співпраці»;

• проведено ряд економічних форумів та навчань для громад;

• розроблено Програму сприяння залученню інвестицій, розвитку економічного співробітництва та формування позитивного іміджу Полтавської області на 2021-2023 роки.

Для міст-учасників Проєктом було надано допомогу в розробці каталогу експортерів Кременчука, стратегій розвитку, планів дій з їх реалізації, програмних документів.

Підсумки реалізації підбивали на дводенній Міжнародній конференції «#МістаТаЗміни: досягнення та перспективи».

У перший день українські та міжнародні експерти працювали у форматі онлайн. В рамках зустрічі обговорені важливі питання децентралізації та розвитку громад, інноваційних інструментів прозорості влади та залучення громадськості, взаємодії влади та бізнесу, а також впливу гендерної рівності на соціальній і економічний розвиток громад.

Під час другого дня – «#МістаТаЗміни: досягнення та перспективи» за участі представників Посольства Канади в Україні та Федерації канадських муніципалітетів відбулось відзначення міст-партнерів проєкту. За ефективне партнерство у зміцненні муніципального сектору в Україні, впровадженні відкритого демократичного врядування та прискорення місцевого економічного розвитку, проєкт ПРОМІС відзначив Полтавську обласну державну адміністрацію, Марію Долженко та Олену Онупко.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА – Максим Калінін зазначив, що результат діяльності Проєкту на сьогодні став виразним прикладом того, як можна розв’язувати спільні проблеми, поєднавши зусилля, подякував проєкту ПРОМІС за плідне співробітництво та допомогу і сприяння у реалізації спільних задумів, за все зроблене для зростання загального добробуту населення Полтавської області.

«Співпраця була дієва у різних муніципальних сегментах, що важливо для розвитку місцевого самоврядування в умовах децентралізації. Сподіваємося на подальше партнерство у реалізації нових ініціатив в рамках нових проєктів» – додав директор Департаменту.

Реалізація проєкту завершується, але напрацювання – будуть і надалі сприяти економічному розвитку Полтавщини.

Перейти до вмісту