Ви тут:
Спорт Суспільство 

Подвійний український успіх: “Шахтар” та “Динамо” вийшли до 1/8 фіналу Ліги Європи

Українські клуби не без проблем пробилися до наступного раунду змагань.

Як повідомляє “Кореспондент”, нічия 1:1 у київському матчі давала невелику перевагу в матчі-відповіді Брюгге, але через коронавірус бельгійська команда недорахувалася багатьох гравців основи. На щастя для них воротар Маньоле здав негативний тест після позитивного напередодні і все ж зіграв.

До 66-ї хвилини було незрозуміло, за рахунок чого Динамо збирається забивати потрібний гол – поки не вийшов Шапаренко. Він в перші хвилини свого перебування на полі двічі сам вийшов на ударну позицію і небезпечно пробив – Міньоле в першому епізоді довелося робити сейв, а в другому м’яч в сантиметрах пройшов над поперечиною.

Читайте також: Роман Безус залишить “Гент”

Втім, гол кияни забили без Шапаренка – на 83-й хвилині Родрігес “черпаком” закинув м’яч у штрафну, де Циганков віддав у воротарський, а там Буяльський увігнав м’яч у сітку від перекладини.

Часу відігратися у Брюгге фактично не було.

На дві години раніше свій матч почав “Шахтар”, який тиждень тому переміг “Маккабі” 2:0. У матчі-відповіді, який вийшла досить нервовою для представників України, все вирішив один гол. На 66-й хвилині Тете увірвався до штрафного майданчика суперників, де його грубо збив Бен Хаїм. Арбітр Хосе Санчес без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку і Мораес чітко реалізував пенальті.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи відбудеться сьогодні, 26 лютого.

Перейти до вмісту