Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Під час адаптивного карантину заклади фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначатимуть форму навчання

Для ефективної та безпечної організації освітнього процесу з 24 лютого Міністерство освіти і науки України рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначати форму організації освітнього процесу.

Але при цьому варто враховувати рівень епідемічної небезпеки та надавати перевагу змішаній формі навчання. У разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки регіону відвідування закладів здобувачами освіти заборонено, повідомляє пресслужба Міносвіти.

Також у листі йдеться про дотримання чинних карантинних обмежень та рекомендацій щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти та гуртожитків.

Читайте також: Адаптивний карантин: як працюватимуть школи з 24 лютого

Відповідно до листа МОН, проведення очних лекцій у великих групах (потоках) студентів можна вважати масовим освітнім заходом, тому наповненість аудиторій має становити щонайбільше 50 відсотків місць у кожній аудиторії. 

У разі переходу на очне навчання рекомендовано надавати можливість здобувачам, які перебувають на самоізоляції, виконувати індивідуальний навчальний план із використанням дистанційних технологій.

Загалом адаптивний карантин продовжено до 30 квітня 2021 року.

Перейти до вмісту