Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині тривають навчання для адміністраторів ЦНАПів

На Полтавщині представники місцевого самоврядування проходять практичне навчання з надання адміністративних послуг з використанням інформаційних технологій.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

3 та 4 лютого в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, посадові особи місцевого самоврядування проходять практичне навчання з надання адміністративних послуг з використанням інформаційних технологій,  які працюють за принципом “колективної хмари”, що забезпечує єдині стандарти і правила надання публічних послуг та взаємодію із суб’єктами надання адміністративних послуг. Участь беруть адміністратори Центрів надання адміністративних послуг 5 громад: Лубенської, Чорнухинської, Краснолуцької, Сергіївської, Опішнянської.

Таке рішення дозволяє швидко обслуговувати громадян і надавати більшість адмінпослуг в електронному вигляді. Запровадження комплексної регіональної інформаційної системи для органів місцевого самоврядування також заощаджує кошти територіальних громад та обласного бюджету, а також вирішує коло питань: організаційних (єдиний перелік послуг, бланки заяв, інформаційні та технологічні картки, довідники, інше), технічних (сайт, система попереднього запису на прийом,  зв’язок з суб’єктами надання послуг, взаємодія з онлайн-системою моніторингу якості послуг ЦНАПів Мінцифри та “Порталом “Дія”) та юридичних (наявні регламентні документи функціонування регіональних електронних інформаційних ресурсів). 

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту