Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

На Донбасі минулої доби поранили двох українських захисників

Протягом минулої доби, 24 лютого, збройні формування Російської Федерації продовжили здійснювати збройні провокації та шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС.

Так, зі стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік населених пунктів ПІВДЕННЕ і ТАЛАКІВКА. В результаті обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

В передмісті АВДІЇВКИ та неподалік ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу МАР’ЇНКИ здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту ЧЕРМАЛИК український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції. В ході затримання противник наніс нашому воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта.

Основною метою дій російсько-окупаційних військ минулої доби залишається провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

У двох випадках противник обстрілював позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів.

Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей.

За всіма фактами зафіксованих порушень Українською стороною СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку 25 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил стабільна, порушень з боку російських окупантів не зафіксовано.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, минулої доби, 24 лютого, представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 72 адміністративних правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5327 транспортних засоби та 4913 осіб. На причетність до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів особи не доставлялись.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувала 831 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 676 осіб.

фото qha.com.ua

Перейти до вмісту