Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргород потрапив до п’ятірки громад України, які відбрали для впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки

Миргородську громаду відібрано для підтримки впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в рамках проекту “EXCITE”, що реалізується, як частина масштабної Програми ЄС “Горизонт 2020”.

Всього серед всіх заявників відібрано п’ять громад, повідомляють у міській раді.

Європейська Енергетична Відзнака (ЄЕВ) – це система управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів. Вона допомагає органам місцевої влади впроваджувати підходи міждисциплінарного планування та заходи енергетичної та кліматичної політики.

Для початку впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки міською радою на найближчій сесії буде прийнято рішення про членство в ЄЕВ та сплату щорічного членського внеску, який становить 1 000 Євро в гривневому еквіваленті. Участь в ЄЕВ для Миргородської міської територіальної громади дасть наступні переваги :

  • побудова системи постійного поліпшення організаційно-адміністративної спроможності органів місцевого самоврядування ефективно впроваджувати політику сталого енергетичного розвитку у своїй громаді;
  • використання європейських інструментів оцінки організаційної спроможності та існуючого стану громади;
  • проведення аудиту системи управління громади та отримання відзнаки після досягнення визначеного рівня відповідності;
  • надання доступу до депозитарію кращих практик інших міст-учасників ЄЕВ;
  • можливість комунікації та обміну досвідом з містами-учасниками з України та інших країн;
  • промоція громади серед потенційних інвесторів на міжнародному, національному, регіональному та локальному рівнях;
  • побудова зв’язків із державними інституціями та синергії з спорідненими ініціативами та програмами МТД;
  • підтримка висококваліфікованих фахівців в питаннях енергетики та клімату.

Європейська Комісія офіційно визнала ЄЕВ ефективним інструментом впровадження Планів дій для сталого енергетичного розвитку і клімату в рамках Угоди мерів. Саме цього року Миргородська міська територіальна громада звітуватиметься перед Європейської комісією про виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку на період  до 2020 року в рамках підписаної ще в 2012 році Європейської ініціативи “Угода мерів”. А на часі – розробка нового стратегічного документу “План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Миргородської міської громади до 2030 року.  

Європейська Енергетична Відзнака є яскравим свідченням того, що її інструментарій відповідає стратегіям сталого енергетичного розвитку муніципалітетів, система менеджменту орієнтована на досягнення результатів.

Перейти до вмісту