Ви тут:
Спорт Суспільство 

МОК вакцинує учасників Олімпіади у Токіо

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має намір провести вакцинацію від коронавірусу серед всіх спортсменів, які візьмуть участь в Олімпіаді в Токіо, щоб гарантувати проведення Ігор.

Про це повідомляє газета The Daily Telegraph.

Президент МОК Томас Бах заявив, що його організація готує різні сценарії проведення Олімпіади в Токіо.

Дана ідея опрацьовується МОК спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). При цьому вакцинація носитиме добровільний характер.  Згідно з інформацією видання, МОК веде переговори з організаторами COVAX – механізму ВООЗ, покликаного гарантувати рівний доступ до вакцин.  Очікується, що початок поширення вакцин через COVAX почнеться на початку цього місяця.

За словами виконавчого директора Британської олімпійської асоціації Енді Енсона, однією з важливих цілей МОК буде проведення вакцинації серед представників «малих» країн. 

«Думаю, вони продовжать працювати над цим, щоб зробити вакцину як можна більш доступною для всіх, хто планує відвідати Японію. За нашими планами, всі 206 членів МОК повинні мати можливість отримати доступ до вакцини», – заявив він.

Наприкінці січня британська газета Times з посиланням на джерело в уряді Японії повідомила, що всередині керівництва країни в приватному порядку прийшли до висновку, що Ігри в Токіо необхідно скасувати через пандемію коронавірусу. Однак пізніше влада Японії спростувала цю інформацію.

«Ми твердо маємо намір провести Ігри. Вони дадуть світу надію і сміливість. Це стане символом перемоги людства над вірусом, символом єдності», – зазначив прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суга.

Олімпійські ігри в Токіо мали бути проведені у липні–серпні 2020 року, але через пандемію змагання були перенесені на рік і відбудуться в період з 23 липня по 8 серпня 2021 року.  При цьому назва Ігор «Токіо-2020» збережена.

Перейти до вмісту