Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Мінрегіон відібрав вісім проєктів ДФРР від Полтавщини

У 2021 році сума виділених коштів ДФРР на Полтавську область становить 118,8 мільйона гривень. За ці кошти планують реалізувати 8 проєктів.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулось засідання Комісії з відбору проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. На 2021 рік у Державному бюджеті передбачено 4,5 млрд гривень на Державний фонд регіонального розвитку. Від регіонів надійшли пропозиції щодо фінансування з ДФРР 294 проєктів, із яких 148 – перехідні і реалізовуються з минулих років. Комісія підтримала всі проєкти регіонального розвитку, до яких не було зауважень, та рекомендувала включити їх у проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України.

Зокрема, від Полтавської області відібрані:

– реставрація Полтавської обласної філармонії;

– реконструкція приміщення під музей у Більську;

– створення науково-освітнього простору «Музей науки» у Полтаві;

– створення комунального підприємства з переробки молока й виробництва молочної продукції на території Лохвицької громади;

– реконструкція з добудовою будівлі рентген-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру;

– реконструкція Полтавського обласного клінічного онкодиспансеру з добудовою радіологічного відділення і лабораторії радіонуклідної діагностики;

– будівництво басейну в Миргороді та реконструкція спортивного залу в Демидівській ЗОШ (проєкт є перехідним з минулих років).

“Минулий рік на Полтавщині став найбільш ефективним у реалізації проєктів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Було використано 99% – фактично все фінансування, яке області надійшло від ДФРР, – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Докладемо максимум зусиль, щоб і цього року всі кошти, які нададуть Полтавщині, були вкладені в розвиток інфраструктури”.

Нагадаємо, у 2021 році у Полтавській області за кошти ДФРР планують реалізувати вісім проєктів. На них передбачено 118,8 млн грн. При цьому сума співфінансування з місцевих бюджетів становить 44,6 млн грн.

Перейти до вмісту