Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Мінфін представив детальний аналіз використання коштів Фонду боротьби з COVID у 2020 році головними розпорядниками

У 2020 році обсяг виділених коштів з Фонду боротьби з COVID-19 становив 78,4 млрд грн з 80,9 млрд грн. У тому числі за загальним фондом використано 63,7 млрд грн з виділених 72 млрд грн, спеціальним фондом 2,8 млрд грн з виділених 6,4 млрд грн.

Як інформує пресслужба Мінфіну, найбільшими отримувачами коштів були:

  • Державне агентство автомобільних доріг використало 25,7 млрд грн з 26,2 млрд грн або 98,3% для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення;
  • Міністерство охорони здоров’я використало за загальним фондом 17,8 млрд грн з 20,4 млрд грн або 86,8%, за спеціальним фондом виділені 1,4 млрд грн не використані.

Кошти були спрямовані для закупівлі ШВЛ, засобів індивідуального захисту, обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоровʼя у госпітальних округах, для підвищення надбавок і доплат до заробітної плати медикам та іншим працівникам, які лікують хворих на COVID-19, на забезпечення подачею кисню закладів охорони здоров’я тощо.

  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства використало 8,8 млрд грн з 10,7 млрд грн або 82,1%.

Кошти були спрямовані для виплати допомоги по безробіттю, для одноразової компенсації суб’єктам господарювання за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, для виплати одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання.

  • Міністерство соціальної політики використало за загальним фондом 4 млрд грн з 6,8 млрд грн або 59,8%, за спеціальним фондом 2,8 млрд грн з 5,0 млрд грн, або 55,5%.

Кошти спрямовані для забезпечення страховими виплатами по тимчасовій непрацездатності, здійснення виплат членам сімей померлих внаслідок захворювання на COVID-19 медиків, надання допомоги на дітей ФОП, надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у зв’язку з втратою доходів у разі повної заборони сфери їх діяльності під час карантину.

Детальніше про спрямування коштів головними розпорядниками можна ознайомитися на дашборді, що також дозволяє отримати детальну інформацію в розрізі сфер використання коштів, окремих заходів, бюджетних програм, а тепер і в розрізі економічної класифікації бюджетних видатків.

 

Перейти до вмісту