Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Людей, які перехворіли COVID-19, щеплюватимуть через 6 місяців, – Ляшко

Національна технічна група експертів з імунопрофілактики, на запит Міністерства охорони здоров’я, надала свої рекомендації, що стосуються підходів до вакцинації проти COVID-19 осіб, які раніше хворіли на COVID-19.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, схвалив рекомендації НТГЕІ з окремих питань вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Читайте також: В Україні перший укол отримає, однозначно, медик, – Ляшко про вакцинацію проти COVID-19

«Щодо вакцинації проти COVID-19 осіб, які раніше хворіли на COVID-19, має наступний висновок НТГЕІ: рекомендувати вакцинацію осіб із задокументованим COVID-19 в анамнезі з відтермінуванням вакцинації на 6 місяців від часу перебігу COVID-19; за бажанням особи, яка підлягає вакцинації відповідно до груп пріоритетності, вакцинація може бути проведена раніше 6 місячного терміну при достатній кількості доз вакцини для забезпечення вакцинації осіб в даній групі пріоритетності, які не мають задокументованого COVID-19 в анамнезі; вважати дані рекомендації як тимчасові і такі, що можуть бути змінені у випадку надходження оновлених даних та, якщо вони не суперечать чинній інструкції до вакцини» – повідомив Головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Для осіб з гострим перебігом COVID-19 та тих, хто не отримав жодної дози вакцини проти COVID-19, рекомендують відтермінувати введення першої дози вакцини на 6 місяців.

Для осіб з гострим перебігом COVID-19, у яких інфекція розвинулася після отримання першої дози вакцини, але до отримання другої дози вакцини проти COVID-19, рекомендувати відтермінувати введення другої дози вакцини після закінчення 6 місяців.

За бажанням особи, яка підлягає вакцинації відповідно до груп пріоритетності, вакцинація другою дозою може бути проведена раніше 6 місячного терміну при достатній кількості доз вакцини для забезпечення вакцинації осіб в даній групі пріоритетності, які не мають задокументований COVID-19 в анамнезі.

Перейти до вмісту