Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Крила”: на Полтавщині реалізують проєкт у Полтаві та чотирьох громадах

Полтавщина долучилася до проєкту “Крила” (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи), що фінансується Урядом Канади. Проєкт буде впроваджуватися у Полтаві, Козельщинській, Глобинській, Шишацькій  та Білицькій громадах.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

2 лютого у Полтаві відбулася презентація проєкту «Крила». Пакт розпочав впровадження проєкту «Крила» у березні 2020 року. Метою проєкту є посилення економічної безпеки та покращення економічного благополуччя жінок та найбільш вразливих та маргіналізованих груп в Україні, а це в свою чергу позитивно вплине на зростання загального добробуту населення області, що є головним пріоритетом діяльності облдержадміністрації. Проєкт направлений на те, щоб  сільські жінки та жінки з уразливих груп, вірили в свої сили, мали достатньо знань і навичок, знаходилися в «дружньому» середовищі, яке сприяло би зміцненню їхнього потенціалу, та були працевлаштованими або залученими до підприємницької діяльності.

У заході взяли участь Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА  Максим Калінін  та начальник управління інвестиційної політики та соціально-трудових відносин Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА  Марія Долженко, Директорка Пакт в Україні Альона Герасимова, менеджерка проєкту Крила Олеся Гальчинська,  керівниця відділу корпоративного партнерства та комунікацій «Астарта-Київ» Лілія Марачканець.

Максим Калінін зазначив, що облдержадміністрація дуже вдячна Уряду Канади за підтримку розвитку нашої області та  команді Проєкту за можливість бути однією з чотирьох областей – учасників Проєкту.

“Хочу відзначити, що Полтавщина вже має позитивний досвід реалізації проєкту, що фінансується та підтримується Урядом Канади і Федерацією канадських муніципалітетів, це проєкт  міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС). Співпраця з ПРОМІСом дала можливість містам-учасникам та області в цілому, окрім іншого, створити сприятливі умови для  розвитку малого та середнього бізнесу, допомогти громадам у питаннях місцевого економічного розвитку їх територій.Ми всі розуміємо, що серед ряду вирішальних чинників успішної модернізації економіки області є розвиток підприємництва, у тому числі  розвиток жіночих ініціатив. Хочу зазначити, що ми зі своєї сторони будемо всебічно сприяти реалізації Проєкту на теренах Полтавської області”, –  зазначив Максим Калінін.

Довідка. Пакт – міжнародна неурядова організація, заснована у 1971 р., яка на сьогодні працює у понад 30 країнах задля поліпшення життя знедолених та соціально відчужених.

Пакт працює в Україні з 2006 року разом з національними та місцевими партнерами просуває впровадження реформ, втілює програми з розбудови потенціалу громадських організацій та установ державного сектору, підтримує ініціативи з посилення громадянської активності, допомагає розвивати секторальне та міжсекторальне мережування та співпрацю.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту