Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Комісія Полтавської облради з питань бюджету та управління майном погодила внесення змін до бюджету 2020 року

На засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань бюджету та управління майном 22 лютого депутати погодили внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік.

В цілому, загальний обсяг обласного бюджету за рахунок субвенцій з державного бюджету збільшився на 57 млн грн. В тому числі він зменшився на 900 тис. грн через прийняття рішення Харківською обласною радою про зменшення субвенції обласного бюджету Полтавської області для компенсації витрат Полтавській клінічній психіатричній лікарні ім. Мальцева на надання спеціалізованої психіатричної допомоги.

Про це доповів на засіданні директор департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації Павло Кропивко.

“Для закупівлі медичного обладнання для опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах передбачена субвенція області 42 млн 400 тис. грн. Вона була спрямована Департаменту охорони здоров’я. Збільшено обсяг освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 17,5 млн грн. Вони спрямовані Департаменту освіти на придбання шкільних автобусів та обладнання місцями для дітей з особливими потребами. Крім того, Кабміном зменшено обсяг державних субвенцій місцевим бюджетам у сфері освіти. А саме: на створення науково-практичних центрів сучасної професійної освіти в сумі 71 тис. грн; на забезпечення якісної сучасної та доступної середньої освіти “Нова українська школа” – 700 тис. грн; на забезпечення сучасної, якісної і доступної загальної освіти і реалізацію програми “Спроможна школа” в загальній сумі – 2 млн 300 тис. грн. Крім того, перерозподіляється між обласним бюджетом та бюджетом м. Горішні Плавні субвенція з державного бюджету місцевим на реалізацію проєкту реконструкції та капремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я на суму 1 млн 200 тис. грн”, – розповів Павло Кропивко.

Також під час засідання постійної комісії депутати погодили питання Про створення Комунального закладу “Спортивний центр Полтавщини”; Про виконання комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2016-2020 роки; Про Комплексну програму щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2021-2027 роки; Про реорганізацію Комунального закладу “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” шляхом приєднання до Гадяцького дитячого будинку та інші.

Нагадаємо, 19 лютого відбулася перша частина засідання постійної комісії Полтавської облради з питань бюджету та управління майном. На ній тоді одним з найбільш дискусійних стало питання щодо стягнення з громад орендної плати за користування опорами електричних мереж.

За остаточне рішення щодо даних питань депутати голосуватимуть на черговій сесії завтра – 23 лютого.

    

Перейти до вмісту