Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

“Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності”: МОН презентувало освітній вебсеріал для підлітків

Для поглиблення знань підлітків щодо сфери фінансової грамотності, безготівкових рахунків та правил безпечних онлайн-платежів компанія Mastercard у співпраці з Асоціацією “ЄМА” та за підтримки Міністерства освіти і науки України представила освітній вебсеріал “Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності”.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

“Для якісної практичної реалізації компетентнісного підходу в навчанні старшокласників варто враховувати те що їм потрібно. Після перегляду підлітками вебсеріалу важливий результат – успішний досвід, який школярі можуть використати під час безготівкового способу життя”, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова. 

Вебсеріал складається із п’яти серій по 5-8 хвилин за такими темами: 

  • Моя перша платіжна картка (частина 1 і 2), 
  • Сучасні платіжні інструменти, 
  • Оплати в інтернеті,
  • Безпечний геймінг. 

Відео вже доступні у спеціальному розділі на сайті компанії Mastercard та YouTube-каналі, а також на офіційному сайті МОН.

“Оплати карткою в магазинах, розрахунки NFC-гаджетами у транспорті, онлайн-шопінг – безготівковий спосіб життя поступово стає для кожного з нас корисною звичкою. Незважаючи на те, що ми розраховуємося картками дуже часто, 54% українців хотіли б ще більше знати про правила безпечного користування фінансовими інструментами. І одне з наших завдань – ще у школі навчити юних українців основам фінансової грамотності, щоб у майбутньому вони були готові до життя у цифровому світі та вміли безпечно користуватися сучасними платіжними інструментами. Для нас цей проєкт — важливий крок до більш фінансово грамотного майбутнього, і ми дякуємо партнерам за відкритість до нових ідей”, – зауважує Олександра Гонтар, директорка з комунікацій Mastercard в Україні та Молдові.

«Школа платіжної грамотності» – це серія коротких фінансових влогів для старшокласників і першокурсників. У кожній серії їхні однолітки – Саня та Соня – обговорюють платіжні рішення й те, як ними безпечно користуватися. Герої починають із того, як тінейджерові самостійно відкрити банківську картку, чим відрізняються картки та які можливості дають. Герої вчаться розраховуватися картками й гаджетами у магазинах та онлайн і розказують, як захистити персональні дані й платежі. В останній серії сезону герої вчаться основам безпечного геймінгу: зокрема, як поповнювати ігровий рахунок, захистити свій ігровий аккаунт і протистояти кіберзлочинцям. 

Освітній вебсеріал “Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності” розроблено в межах меморандуму, підписаного компанією Mastercard із Міністерством освіти і науки України, та буде додано до програми шкільного факультативу “Фінансова грамотність”.

Перейти до вмісту