Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

До 1 березня у МОН визначать заклади, де у 2021 році створять навчально-практичні центри

Упродовж лютого комісія МОН вивчатиме 109 заявок на створення навчально-практичних центрів (НПЦ), які надіслали 106 закладів професійної освіти. Планується, щонайменше половина претендентів отримають кошти на створення осередку з новим обладнанням та технікою.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

“Нині ми тільки почали вивчати заявки, але вже чітко бачимо, що області розуміють принципи відбору і можуть оперативно формувати потрібну інформацію. Крім того, в заявках дуже добре виписана потреба у створенні центру, його вплив на економіку області. Враховуючи, що навчально-практичні центри створюються у співфінансуванні з місцевою владою, можу відзначити, що регіони починають розуміти взаємозв’язок між якісною підготовкою робітників і добробутом у майбутньому”,  – пояснив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Прийом заявок на створення навчально-практичних центрів розпочався ще 1 січня і тривав упродовж місяця. За цей період документи надіслали управлінці 24 регіонів.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року у Кременчуці відкрили навчально-практичний центр на базі Вищого професійного училища №7. А в січні 2021 року відкрили НПЦ на базі Професійно-технічного училища № 26.

Найбільшу кількість закладів для облаштування центрів подали:

  1. Львівська область – 9 закладів для створення 9 центрів;
  2. Дніпропетровська область – 8 закладів для створення 9 центрів;
  3. Рівненська область – 8 закладів для створення 7 центрів.

Загальна сума поданих проєктів становить понад 277 млн гривень, тоді як у держбюджеті закладено 150 млн гривень. Перелік закладів, які отримають фінансування, оприлюднять до 1 березня.

Перейти до вмісту