Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Баварія” вийшла до фіналу клубного чемпіонату світу

Чинний переможець Ліги Чемпіонів переміг Аль-Ахлі завдяки дублю Лєвандовські.

Як повідомляє 24 футбол, у першому таймі Аль-Ахлі кілька разів непогано проривався по флангах, а одного разу справа навіть дійшла до удару по воротах (Ель-Сулія замикав головою в руки Нойєру), однак майже 70% ігрового часу м’яч залишався в ногах німців. Їхнім захисникам в обороні довелося зробити всього кілька ривків.

Вже на 3-й хвилині Гнабрі розрізав оборону пасом на Девіса, але голкіпер Ель-Шенаві встиг випередити Альфонсо. На 8-й Серж пробив головою після подачі з кутового, але вийшло занадто високо. Ще за п’ять хвилин Ель-Шенаві ледь не подарував гол мюнхенцям, помилившись при навісі з кутового, але на 16-й він врятував Аль-Ахлі – спочатку воротар ногою парирував удар Комана з гострого кута при виході віч-на-віч, а потім спіймав замикання з корнера у виконанні Мюллєра.

На жаль для відважного голкіпера, вже за дві хвилини йому довелося виймати м’яч із сітки. Павар подав з правого флангу в штрафний, “круглий” зрикошетив на Комана, а той прострілив на дальню стійку – там опинився Гнабрі, який замість удару викотив передачу на Лєвандовскі. Роберт розстріляв ворота метрів з десяти. 0:1!

Читайте також: Cьогодні оголосять новий формат розіграшу Ліги Чемпіонів

Дійсно, Баварія після забитого голу і не думала збавляти оберти, обстрілявши ворота “орлів” з усіх дистанцій та кутів. Так, на 24-й хвилині Гнабрі запустив Року на лівий край штрафного, а Марко пробив під дальню стійку – неточно! На 26-й Рока зачепився за відскок і завдав удару метрів з дванадцяти – в руки Ель-Шенаві. На 30-й голкіпер витягнув з-під поперечки дальній постріл Гнабрі, а на 37-й Лєвандовскі вийшов сам на сам, перекинувши воротаря разом з воротами.
Не пощастило і Девісу, якому дали пробити в ближній кут з лінії карного майданчика – м’яч пройшов поруч з каркасом. Хитрощі також не допомогли: перед свистком на перерву Кімміх замість подачі зі стандарту пробив низом з відскоком від газону – Ель-Шенаві парирував перед собою, а захисники вибили м’яч. Зрештою, дотиснути Аль-Ахлі у першому таймі Баварії не вдалося. Відпочивати команди пішли за хиткого рахунку 0:1.

Аль-Ахлі нічим серйозним не відповідав і, зрештою, пропустив на 86-й хвилині: Мусіала передачею з глибини запустив Сане на правий край штрафного, а той навісив на Лєвандовскі – Роберт замкнув головою з кількох метрів. 0:2! Цей гол виявився останнім у зустрічі.

Довідка. Спочатку розширений клубний чемпіонат світу в Китаї планувалося провести в червні та липні 2021 року. Однак через перенесення літніх Олімпійських ігор 2020 року, чемпіонату Європи та Кубка Америки з середини 2020 року на середину 2021 року через пандемію COVID-19, ФІФА оголосила в березні 2020 року, що перенесе розширений клубний чемпіонат світу на пізніше 2022 або 2023 рік.

Як наслідок 4 грудня 2020 року Рада ФІФА оголосила, що клубний чемпіонат світу 2021 року відбудеться наприкінці 2021 року у старому форматі з 7 командами, а його організатором стане Японія.

Перейти до вмісту