Ви тут:
Суспільство Україна 

3,2 млрд грн витрати державного бюджету на підтримку освітнього процесу під час карантину, – Шкарлет

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» розповів про витрати державного бюджету на підтримку освітнього процесу під час карантину.

«Завдячуючи і комітету Верховної Ради, спільній роботі депутатів, Кабінету міністрів України, ми мали можливість розподілити 3,2 мільярди освітньої субвенції минулих років на забезпечення засобами дезінфекції і засобами протидії коронавірусній інфекції навчальні заклади», – розповів Сергій Шкарлет.

Він додав, що міністерство зосередило увагу на пошуку додаткових джерел і резервів в бюджеті Міністерства освіти та науки.

Читайте також: Вся діяльність Парламенту була спрямована на 4 основні блоки, – Стефанчук про боротьбу з COVID-19

«Саме 504 мільйони гривень були спрямовані на заклади загальної і середньої освіти для формування певного пулу коштів на засоби дезінфекції і засоби упередження коронавірусної інфекції. Було зроблено багато кроків і вдосконалено процедуру онлайн-уроків. Навіть в сільській місцевості, де немає доступу до інтернету та навіть кількості вчителів, які б змогли забезпечувати освітній процес, ми надали доступ до національної платформи «Всеукраїнська школа онлайн», – Сергій Шкарлет.

«Освітній процес не має перериватися. Ми маємо дати хоча б шанс тому, хто хоче здобувати освіту, навчатися і мати можливість доступу до знань. Коли коронавірусна інфекція зробила неможливим офлайн-завдання, перші кроки, які були зроблені, – це популяризація і винесення освітнього процесу в онлайн-режим. Тобто це телеуроки, формування можливостей спілкування онлайн викладача і здобувача освіти. Це були перші кроки, спрямовані на розробку певних методичних матеріалів, певних рекомендацій щодо організації змішаного та дистанційного навчання. Варто зазначити і про особливості оцінки знань», – зазначив Сергій Шкарлет.

Перейти до вмісту