Ви тут:
Суспільство Україна 

27 лютого стартує сертифікація вчителів: повідомили дати етапів

27 лютого розпочинається сертифікація вчителів початкової школи. Цього відбудеться перший етап – незалежне тестування фахових знань та умінь.

Початок іспиту об 11:00, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Допуск учасників сертифікації до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50. Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має показати  паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та лист-виклик.

Листи-виклики розміщено в “Кабінеті учасника сертифікації”. У них зазначено адреси пунктів проведення незалежного тестування. Радимо учасникам сертифікації завчасно роздрукувати лист-виклик: цей документ є обов’язковим для допуску до пункту тестування.

Нагадаємо, у Полтавській області на сертифікацію-2021 зареєструвались 76 вчителів.

Тест укладено українською мовою. Він містить 100 завдань, на виконання яких відведено 180 хвилин. Учителі можуть завчасно ознайомитись з орієнтовним розподілом завдань  і схемою нарахування балів за виконання тестових завдань. 

Крім того, на YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти учасники сертифікації мають можливість ознайомитися із завданнями незалежного тестування попередніх років і коментарями до них.

Перший етап сертифікації − незалежне тестування − організовує Український центр оцінювання якості освіти. Два наступні етапи проводитиме Державна служба якості освіти:

  • самооцінювання власної педагогічної майстерності учасником сертифікації (29 березня – 20 квітня);
  • вивчення практичного досвіду учасників сертифікації (20 вересня – 12 листопада).

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Перейти до вмісту