Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

17 будівель дитсадків Полтавщини повернуть за призначенням

Фонд державного майна України має намір відновити функціонування за призначенням закладів дошкільної освіти, які нині використовують органи державної влади та місцевого самоврядування на умовах оренди.

Загальна кількість дитсадків, які наразі використовують не за призначенням, становить 141 одиницю, в тому числі 17 дитячих садків – в Полтавській області.

Про це повідомили у Фонді держмайна.

– За підсумками інвентаризації визначили перелік користувачів на умовах оренди будівлями закладів дошкільної освіти в особі органів державної влади та місцевого самоврядування. Фонд державного майна підготував пропозиції для чинних користувачів будівель закладів дошкільної освіти щодо переїзду в інші споруди, які перебувають у державній власності. Після переїзду чинних користувачів заклади дошкільної освіти відновлять функціонування за призначенням, – сказано в повідомленні Фонду держмайна.

Зазначається, що найбільша кількість дитячих садочків, які здають в оренду, розташована у Волинській області – 29 об’єктів, Києві – 25, в Одеській області – 16.
На Полтавщині – 17 таких дитсадків.

Читайте також: На Полтавщині за тиждень прискорили будівництво шкіл і дитсадків, що фінансуються за кошти ДФРР

Серед найбільших користувачів будівлями дитячих садочків – філії Державної служби зайнятості, Пенсійного фонду, відділи освіти, сільські ради, Національна поліція та суди.

– На початку своєї каденції Президент Володимир Зеленський ініціював масштабний аудит держави. Відновлення функціонування 141 дитячого садка – це щонайменше 14 тисяч нових місць у них без значних інвестицій з боку держави. А це 14 тисяч молодих родин, які отримають вищу якість життя завдяки ефективній роботі держави, – зазначив заступник голови Фонду держмайна Денис Кудін.

фото lviv.vgorode.ua

Перейти до вмісту