Ви тут:
Суспільство 

14 лютого – Міжнародний день дарування книг

14 лютого – Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Цей день відзначають лише кілька років (починаючи з 2012 року), але його вже полюбили і дорослі, і діти в усьому світі. Це свято об’єднує тих, хто не тільки сам любить читати, а й готовий поділитися прочитаною книгою з іншими, всіх, хто дарує книги.

14 лютого – це свято в календарі, яке покликане надихати людей по всьому світу дарувати дітям хороші книги і, якщо вийде, надихнути і організувати інших людей на такий же чудовий вчинок. Про це йдеться на сайті celebratoday.

Важко переоцінити значення читання для розвитку дитини. Читання допомагає розвинути увагу, концентрацію і уяву, покращує пам’ять, допомагає в спілкуванні, служить розвагою і полегшує навчання.

Читайте також: До Дня дарування книг полтавців запрошують долучитися до акції доброчинності

На жаль, більшість дітей в країнах, що розвиваються не мають доступу до книг, і навіть в деяких розвинених країнах ситуація далеко не ідеальна.

Для того, щоб взяти участь в Міжнародному дні дарування книг, Ви можете подарувати книгу родичу або другу, залишити книгу в приймальні педіатра або стоматолога, в кімнаті очікування для дітей в торговому центрі, а також можете пожертвувати на благодійність в якусь організацію, яка поширює книги для дітей, що живуть за порогом бідності.

Перейти до вмісту