Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Знижують ризик інсульту, покращують сон: експерти назвали причини, щоб завести кішку вже сьогодні

Якщо ви хочете завести кішку, але все ніяк не зважитеся, то експерти назвали цілих п’ять науково доведених фактів про користь кішки в будинку, пише clutch.net.ua

Зменшують стрес і тривожність

Перебуваючи поруч з вами, кішка сприяє викиду заспокійливих хімічних речовин, які сприяють зниженню рівня тривожності і занепокоєння.

Знижують ризик захворювань серця

Результати безлічі досліджень вчених показали, що у господарів кішок знижується рівень стресу, що безпосередньо сприяє зниженню ймовірності розвитку захворювань серця. Вчені відзначають, що кішка допоможе зменшити ризик серцевих захворювань, включаючи інсульт, приблизно на 30%.

Фізичне відновлення

Муркотіння кішки вважається одним з найбільш заспокійливих звуків у світі. Воно створює вібрації частотою 20-140 Гц. Згідно з результатами досліджень вчених, частоти в діапазоні 18-35 Гц позитивно впливають на суглоби після травми.

Покращують сон

Британські вчені з’ясували, що люди, які сплять разом зі своїми кішками – набагато краще висипаються і якість їх сну теж краще. Центр медицини сну Mayo Clinic, підтверджує цей факт. 41% учасників досліджень повідомили, що краще спали через свого кота.

Менше алергій у дітей

Національний інститут здоров’я в 2002 році опублікував результати дослідження, в якому фахівці з’ясували, що у дітей молодше року, які контактували з кішкою, менше шансів захворіти всіма видами алергії.

Доктор медицини, керівник відділу алергічних механізмів в Національному інституті алергії та інфекційних захворювань Маршалл Плаут зазначив, що”високий вплив домашніх тварин у ранньому віці, як видається, захищає не тільки від алергії на домашніх тварин, але й від інших типів поширених алергій, таких як алергія на пилові кліщі, амброзія та трава”.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту