Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський подякував українцям за відповідальне ставлення до карантинних заходів під час локдауну

Президент Володимир Зеленський подякував українцям за відповідальне ставлення до карантинних заходів під час локдауну, який сьогодні завершився.

Крім того, Зеленський повідомив про введення 14 тисяч додаткових ліжок у лікарнях, а також анонсував початок вакцинації проти COVID-19 вже в наступному місяці.

Дорогі громадяни!

Сьогодні ми вийшли з локдауну, у нашій країні завершився посилений карантин. Я хочу, по-перше, привітати всіх нас, а по-друге, подякувати кожному.
Разом з вами завдяки свідомості, уважності та дисципліні ми змогли досягти гарних результатів.  

Найперше – на відміну від багатьох європейських країн, після зимових свят у нас не сталося спалаху інфекції. І це найголовніше. Більш того, за час локдауну одужалих було більше, ніж захворілих.

Крім того, ми ввели 14 тисяч додаткових ліжок. Загалом сьогодні їх майже 70 тисяч. 70% з них – вільні. А понад 80% ліжко-місць по країні забезпечені киснем.

Можна констатувати, що цей локдаун виправдав себе, і, що важливо, він був достатньо коротким за часом і достатньо ліберальним, якщо порівнювати з іншими країнами Європи.

Ми не закривали міста, діяв громадський транспорт, не було режиму надзвичайного стану або комендантської години.

Також майже півмільйона українців отримали пряму допомогу на суму 8 тисяч гривень. Загалом було виплачено понад 3,6 мільярда гривень. Вперше в історії незалежної України у період кризи були спрямовані гроші на пряму допомогу підприємцям та їхнім працівникам.

І не менш важливо – в нас є хороші новини щодо вакцини проти ковід-19. Вже в лютому почнеться вакцинація. Ми очікуємо, що незабаром в Україну надійде один мільйон доз вакцини – перший мільйон – від провідної міжнародної компанії. Деталі зможемо озвучити найближчим часом.

У підсумку можу сказати, що ситуація є стабільною, контрольованою й не такою загрозливою, як навесні. Ми змогли у декілька разів зменшити кількість захворілих порівняно з періодом щоденних антирекордів. Але, будь ласка, давайте не розслаблятися. Завершення локдауну не означає завершення війни з ковід-19. Дуже вас прошу – продовжуйте дотримуватись правил безпеки. Носіть маски, дезінфікуйте руки, тримайте дистанцію. А за наявності симптомів – звертайтесь до сімейного лікаря.

Знаєте, сьогодні мені дуже часто бажали міцного здоров’я.
Я ж хочу побажати міцного здоров’я всім вам, дорогі громадяни України. Усім хорошого імунітету і 36,6.

Бережімо себе, бережімо своїх рідних, бережімо нашу Україну!

Перейти до вмісту