Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Як легко прокидатися щоранку: поради

Як зробити так, щоб ранкові підйоми не здавалися мукою? П’ятихвилинна стратегія допоможе вам перетворитися на жайворонка, навіть якщо ви ним не є.

Про це пише 24 канал.

Перша хвилина: чітко сформулюйте свої наміри перед сном

Перед тим, як лягти спати, запрограмуйте себе на правильні думки при пробудженні. Подумайте про щось хороше. Запам’ятайте, що перша думка вранці, як правило, – остання думка, яка крутилася в вашій голові перед відходом до сну.

Якщо ж перед сном ви думаєте: “Який жах, мені ж потрібно вставати вже через шість годин і вранці я буду абсолютно розбитим!” – то при дзвінку будильника вам в голову, швидше за все, прийде: “О боже, невже вже пора? Ні-і-і! Я спати хочу!”.

Друга хвилина: тримайте будильник якомога далі від ліжка

Експерти кажуть, що мобільний телефон, на якому у більшості людей встановлений будильник, варто тримати якомога далі, не в зоні досяжності. Коли ви почуєте його звук, то доведеться встати, щоб підійти та вимкнути.

Третя хвилина: почистіть зуби

Піднявшись з ліжка, щоб виключити будильник – вирушайте чистити зуби. Це очевидна порада, але і в ній є своє раціональне зерно: у перші хвилини після сну треба робити щось на автопілоті.

Четверта хвилина: випийте склянку води

Ви, напевно, вже чули про те, що після пробудження важливо поповнити свій водний баланс. Після 7-8 годин сну наш організм зневоднений, тому йому потрібні життєві сили та енергія.

П’ята хвилина: одягніться або прийміть душ

Тут у вас є 2 варіанти, що ж перше робити. Перший: ви одягаєтеся в спортивний одяг і приступайте до фізичної активності. А другий варіант передбачає душ.

Перейти до вмісту