Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Відеоконференції та навчальні платформи: як проходить дистанційне навчання школярів Щербанівської громади

Навчальні заклади Щербанівської ОТГ розпочали свою роботу в умовах локдауну. Наразі заняття проводяться згідно з розкладом, а вчителі тримають постійний онлайн-зв’язок з учнями.

Про це повідомили на сайті Щербанівської громади.

З 11 по 24 січня 2021 року в закладах загальної середньої освіти Щербанівської сільської ради організоване навчання з використанням дистанційних технологій навчання. Навчальні заняття педагогічними працівниками проводяться згідно з розкладом та графіком, з дотриманням вимог Нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

“Уже звикли працювати в умовах дистанційного навчання. Такий спосіб дає можливість залучати ще більше новітніх технологій в освітньому процесі. Сподіваємось, що вже з 25 січня школярі нашої громади будуть відвідувати школи”, — розповіла начальник відділу освіти Щербанівської сільської ради Леся Осадча.

На онлайн заняттях освітяни використовують програму ZOOM для проведення відеоконференцій, навчальні платформи Google.G Suite for Education та Google Classroom. Також користуються платформою для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів «Всеукраїнська школа онлайн», яку запустили МОН та Мінцифри.

Як розповіли педагоги громади, учні, які з різних причин не змогли приєднатися до онлайн занять, отримують навчальні матеріали та завдання до них (презентації, відео-та аудіо матеріали, практичні, лабораторні роботи тощо) через особисті електронні пошти, телефонний зв’язок, групи у вайбері.

“Наразі ми працюємо на двох онлайн-платформах, які визначили на засіданні педагогічної ради. На сьогоднішній день практично всі учні Розсошинської гімназії розпочали дистанційне навчання”, — прокоментував директор Розсошинської гімназії Євген Яловець.

Додаткову інформацію батьки та учні можуть знайти на офіційних веб-сторінках закладів загальної середньої освіти.

Перейти до вмісту