Ви тут:
Суспільство Україна 

В усіх областях перевірять законність будинків для літніх людей, – Мінсоцполітики

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 21 січня головам обласних, Київської міської державних адміністрацій доручили здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, перевірити такі заклади за дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що в усіх областях України перевірять законність функціонування усіх будинків для літніх людей, а також умови їх проживання, інформують у Міністерстві соціальної політики.

За словами Марини Лазебної, буде проведено роботу щодо виявлення закладів, яких немає в реєстрі надавачів соціальних послуг, перевірено умови проживання та перебування людей похилого віку в закладах.

“Ми підключаємося до цієї роботи й працюватимемо з усіма регіонами”, – сказала Міністр.

Таке рішення прийняли через пожежу у будинку для літніх людей, що сталась 21 січня у Харкові. Там загинуло 15 осіб. Це була приватна будівля, яку переобладнали під будинок дл ялюдей похилого віку.  Будинок не був облікований у Реєстрі надавачів соціальних послуг, відомості про його функціонування у Департаменті соціального захисту населення Харківської ОДА відсутні.

Нагадаємо, за фактом порушення вимог пожежної безпеки  у будинку для літніх людей в Харкові затримали трьох осіб.

Перейти до вмісту